Je tu jaro a s ním jsme si pro vás připravili jarní nádivku. Jedná se o rychlý, levný a hlavně zdravý recept.

Několik důvodů, proč si jí udělat!

Vajíčka – v bílku je obsažený výborný a plnohodnotný zdroj bílkovin, vaječný žloutek obsahuje tuky a cholesterol, jeho vyvážená hladina v těle je důležité pro správnou funkci srdce
Kopřivy – v mladých kopřivách je teď nejvíce síly, pomáhají k detoxikaci, obsahují mnoho vitamínů – C, B, E, K, minerálních látek Si, Ca, Mn, K, Mg ….
Česnek – bychom měli brát jako součástí každé kuchyně, výborně působí na zdraví, jelikož obsahuje flavonoidy, vitamíny A, skupiny B, C, D a E, minerální látky Se, Ge, S, Ca, Mg, P, Cu a mnoho dalších, především působí jako antioxidant
Sedmikrásky – jim můžeme poděkovat za bohatý obsah flavonoidů , vitamínů – například vit. C a minerálních látek, kde se často používá při nedostatku vápníku v těle

Recept

  • 2x tmavá bageta
  • 3x vejce
  • 1 sklenice mléka
  • 4 hrsti kopřivy
  • 1 hrst květů sedmikrásky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • kousek másla na vymazání formy
  • (ingredience na 2 porce)

Postup

Bagety nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme vejce. Pokrájíme omyté kopřivy a přidáme i s omytými sedmikráskami k bagetám. Na závěr prolisujeme 3 stroužky česneku a přidáme sůl dle chuti. Směs řádně promícháme a přendáme do předem vymazané formy. Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 20 min. Podáváme jako přílohu nebo sezeleninou a zakysanou smetanou.

Za tento recept děkujeme Hanče Hronové VKZ – Bi